Békefutás Sümegen

2018.április 29-én haladt keresztül Sümegen a Nemzetközi Békefutás (Peace Run) útvonala.

A futók februárban indultak Szófiából és október 8-án Liszabonban fejezik be idei útjukat.

Április 29-én reggel sümegi futók lelkes csapata várta a több busszal és futva is érkező delegációt a Sümeg táblánál, Jánosháza irányából. Rövid ismerkedés után együtt futottak be a Hétvezér térre, amit előzetesen ,közel 100 gyerekrajzzal díszítettünk fel.

Az alpolgármesteri köszöntő után a délelőtt legmeghatóbb pillanatai következtek: az összes résztvevő szívére tett jobb kézzel küldte el gondolatban a harmónia és a béke érzését szerte a világba.

A delegáció tagjai saját nyelvükön mutatkoztak be, elénekelték a Peace Run himnuszát. Ezt követően a város gyerkőcei körjátékkal, verssel, mesével , tánccal köszöntötték a békefutókat.

Az ünnepség zárásaként körbejárt a békefáklya a résztvevők között. A fáklyát érintette már Teréz anya, II. János Pál pápa, Gorbacsov, Nelson Mandela, Muhamed Ali, Sir Paul McCartney,  Koko, Erőss Zsolt,  Kőbán Rita, Egerszegi Kriszina, Nagy Tímea, Fekete László is és most sok-sok sümegi, aki eljött a Hétvezér térre.

A futók innen Tapolca felé indultak. Felnőttek és gyerekek lelkes csapata kísérte őket a Sümeg tábláig, néhányan pedig Tapolcáig is elfutottak velük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük