Sümeg Trail 2017

2017.szeptember 2-án rendeztük meg 2. versenyünket. Sajnos a tavalyihoz képest kevesebb indulóval, amit utólag a környéken megrendezett többi versenynek, illetve az iskolakezdésnek tudtunk be, így ebből tanulva, jövőre visszatérünk szeptember 2. hétvégéjéhez.

A verseny plakátja

A verseny újdonsága a kerékpáros futam volt és legnagyobb örömünkre volt is 16 indulónk.

Helyezettek:
 1. Ódor János
 2. Szijártó Péter
 3. Káldi Tamás

Különdíjas: Szeretőné Gödri Beáta, aki a két hölgy induló közül elsőként, 1 óra 38 perc alatt teljesítette a távot.

A legkisebb távon, a csemegén  62 indultak, nagyrészt gyerekek, akik nagyon élvezték magát a versenyt is, de mikor megkapták az érmet, nagyon büszkék voltak teljesítményükre.

Helyezettek: 
 1. Lents Barnabás
 2. Nánásy Máté
 3. Orbán Gergő

A 8 km-es csípős távon 67-en indultak és 65-en teljesítették a távot. 

Helyezettek:

Nő 45 év alatti:

 1. Császár Éva 00:39
 2. Hubai Tímea 00:43
 3. Czibor Zsuzsanna  00:48

Nő 45 év feletti:

 1. Szijártó Krisztina 00:43
 2. Réffi Tünde 00:49
 3.  Ádász Helga 00:54

Férfi 45 év alatti:

 1. Illés Mátyás 00:34
 2. Füle Zsolt 00:37
 3. Schuh Gábor 00:38

Férfi 45 év feletti

 1. Kozma Imre
 2. Tamása Tibor
 3. Neuberger János

Különdíjat kapott Simon Levente , aki egyedüliként futotta le a távot,  14 év alatti kategóriában.

Az erős, 21 km távra 42 jelentkező volt és ők mind teljesítették is a távot.

Helyezettek:

Nő 45 év alatti

 1. Kasellák Andrea 02:16:10
 2. Horváth Brigi 02:25:35
 3.  Ludványné Léránt Katalin 02:29:01

Nő 45 év feletti

 1. Kelemen Szilvia 02:09:44
 2. Gazda Rita 02:48:42

Férfi 45 év alatti

 1. Gyurkó Péter 01.32:55
 2. Borbély István 01.42:49
 3. Czili György 01:43:45

Férfi 45 év feletti

 1. Deák József 01:43:20
 2. Nagy Miklós 01:46:37
 3.  Grad Andreas 01:46:56
Visszajelzések a versenyről:
"Hallo. Vielen vielen Dank. Es war super!!!! Nächstes Jahr wollen wir alle in sümeg laufen: mein 80 jährige Vater, meine Mutter, mein Mann, meine 10 jährige Tochter und ich .... der sümeg Trail ist einfach toll. Bitte auch liebe Grüße an Gabor , den Sprecher . Er hat uns ganz toll geholfen. Wissen sie schon an welchem Datum der Trail lauf in 2018 stattfindet ? Viele Grüße !!" Andreas Grad
Élménybeszámoló versenyünkről Gyurkó Péter abszolut első helyezett tollából:

Egy 100-as kék és egy 3 napos Mátrában töltött regeneráció után, 2-án Sümegen indultam, a II. Sümeg Trailen. Sajnos nem sikerült aznapra fuvart találnom, de István Borbély felajánlotta, hogy náluk alhatok. Ez egy kicsit módosított a terven, de örültem neki. Péntek délután, a buszhoz menet, beugrottam a Hammerhez frissítőért és folytattam az utazást. Bő 3 óra utazás után érkeztem Sümegre. A vár fantasztikus látványt nyújtott már a buszról is, de másnap közelről is megnézhetem majd, igaz csak futtában. István később érkezett, így anyukája Mária néni fogadott. Nem lehetett okom a panaszra, még vacsorát is kaptam volna, de verseny előtt a lecsó kicsit nehéznek tűnt, így maradt, amit vittem rizsko. István fél 10 körül érkezett, lefekvés előtt még megmutatta a pálya szakaszait a számítógépen. Ez hasznosnak is bizonyult a versenyen, ezúton is köszönöm még egyszer! Negyed 12-re kerültem ágyba, de nem kellett reggel korán kelni, így nem aggódtam. Fél 7-kor ébredtem, zuhanyzás és reggeli, Mária néni egy jó kávét is főzött! A reggeli mellé a Hammer Heed ISO-t kevertem be, kicsit hígabbra, így a versenyig kitartott. Elég korán felmentünk a rajtba, ami a vár alatt volt. Átvettem a csomagot, beszélgettünk sokat, sok ellenfélről szereztem infót, meg persze a pályáról is. Átöltöztem és bemelegítés előtt felfigyeltem egy csapatmezre. Andrea Kasellák volt az, vele még nem találkoztam. Elmesélte, hogy az első trail versenye lesz, kérdezgetett pár dolgot, amiben tudtam segítettem neki. Mondtam, mire számítson a pályán, kb. hogy ossza be az erőt. Melegítésnek a vár alatti szakaszt lefutottam, ami a rajt utáni és a cél előtti pár száz méter volt. A szokásos verseny előtti gélt ettem meg és öblítettem le. Rajt előtt még a helyi mazsorettesek adtak műsort, ezt követően egy zenés bemelegítés is volt. Pár perc múlva már elrajtoltak a bringások. Következett a mi rajtunk, előtte kis technikai megbeszéléssel, mikor hol, mire figyeljünk. A pálya 21 km hosszú kb. 500 m+ szintet tartalmaz, aminek az utolsó 2 km-ben kellett a várba felfutni.
 Elrajtoltunk, mindjárt az élre álltam, kicsit meghúzva a mezőnyt, ki az aki tud jönni. 1 km aszfalt volt, enyhén emelkedett, majd földúton folyattuk, ahol sík és lejtmenet váltotta egymást. 3 km-nél kezdett emelkedni, egészen a frissítőig, ahol csak egy pohár vizet öntöttem magamra. Itt vissza tudtam nézni kicsit, nem láttam senkit mögöttem. 5 km-ig emelkedett gyengén, aztán megint egy lejtmenet jött a szomszéd falu határáig, ahonnan kezdődött ez igazi mászás. Kilométerenként kirakták a jelzéseket, jól lehetett kontrolálni, mikor mi következik. Szerencsére nem volt olyan vészes az emelkedő, mint István említette, nem is kellett belesétálni. Két bringást értem utol, szurkoltunk egymásnak. Bő 1 km után felértem a tetőre, ahol megint sík szakasz jött jó kis erdei úttal, ez tetszett. A frissítőnél, megint nem időztem, csak egy pohár víz a fejre és haladtam tovább. A kilátásra sem tudtam figyelni, pedig volt ám szép! Nem igazán engedtem ki, nem tudtam mennyivel vannak mögöttem. Innen megint ereszkedés, egy rövid kis fel felével megszakítva 4 km, közben egy nyílt szakaszon, megint egy frissítő ponttal. Nem sokkal utána szép lassan elkezdett emelkedni. Itt volt egy pont ahol át lehetett látni a pálya korábbi szakaszára, ahol egy futót láttam csak, de nem tudtam a köztes jó egy kilométeren van-e valaki. Innen 2 km emelkedő, kis lejtmenet majd ismét emelkedő következett, itt egy szakaszon oda-vissza azonos volt a pálya, figyelni kellett. Átérve a közös szakaszon, szóltak a rendezők, hogy figyeljek, mert egy kövesebb lejtmenet következik. Valóban, egy kövesebb szakasz jött, nem ártott figyelni hova teszi az ember a lábát. Pár száz méter után, kiértem az erdőből és a pincék között folytatódott a pálya, egész a vízműig, itt a rajt utáni szakasz következett a várba vezető útig. Frissítésnél ismét csak egy pohár víz a fejre és indulás a várba. Szerencsére nem volt nagy a forgalom, nem kellett kerülgetnem senkit. Aki látta, hogy jövök félre állt, egyedül a várkapunál kellett előre szólnom, de ott is figyelt mindenki. A várban a belső kapun áthaladva az óramutató járásával ellentétes irányba kellett a várfalra felmenni és körbefutni. Itt egy sálat kaptunk, amivel igazoltuk, hogy fent voltunk, mert tavaly állítólag páran ezt nem tették meg. Itt azért kellett figyelni, mind a turistákra, mind a lépcsőkre. Körbeérve, ki a kapun és irány visszafelé. Itt meglepődtem, mert nem jött senki szembe, így az utolsó kilométeren kicsit ki is engedtem. Végül 1:32:56-os idővel értem be. István követett 10 perccel később, majd az a srác, akit korábban említettem. 
 Jó kis verseny volt, lelkes rendezőkkel, segítőkkel, igazi családias hangulattal! A verseny utáni gulyás is kitűnő volt. Minden összejött, a frissítés a Hammertől, az adatok a Fenix5x-ről (Megjegyzem, azért csak az adatok, mert nem volt letölthető track, szerencsére nem tévedtem el) és a cipőválasztás is jónak bizonyult, az S-LAB SPEED a vegyes erdei talajon, ismét jól teljesített. Andrea a nők között az abszolút 2. kategória 1. helyezett lett, így ismét büszkén viseltük az MMT mezt. Köszönöm a vendéglátást Istvánnak és anyukájának, a rendezőknek, pedig a jó versenyt! "
Sárközi Tünde:

"Sziasztok! A hétvégén került megrendezésre a II. SümegTrail. Ott kellett lennem, amint kiírták, már jelentkeztem is, látjátok, 004 a "rendszámom"  :). Tavaly is voltam, kezdő futkározóként akkor a 1,5 km-es távot tettem meg. Nagyon tetszett már akkor is, remek szervezés, csodás környezet. Az idén szintet léptem, a 8 km-es távon indultam. Kicsit, na jó nagyon paráztam, mert 8 km-t még nem futottam egyfolytában, a 7 km volt a legtöbb. Mindjárt az elején emelkedővel kezdtünk, ahol a tavalyi tapasztalatokat figyelembevéve, csak nyugdíjas tempóval indultam neki, így is megterhelő volt - nekem, alföldön, lapályon szocializálódott mocorgónak. Hamar kiderült, hogy én leszek a záróbiciklis felvezető, de egyébként is az esélytelenek nyugalmával indultam, a cél, hogy végigcsináljam! Elfáradtam rendesen, de nagyon élveztem. A táv egy részét az erdőn keresztül tettük meg, imádtam, finom fenyőillat, madárcsicsergés... A dombtetőn azért megálltam, csodáltam a kilátást, még fotóztam is, és megállapítottam, hogy akkor most innen le, és aztán oda fel, mármint a várba  :) Egy percig sem volt unalmas. Ajánlom figyelmetekbe, remélhetőleg jövőre olyan időpontban lesz, amikor nem lesz további 5-6 verseny párhuzamosan, és többen el tudnak jönni." Sárközi Tünde
Rüll Gábor

nagyon profi volt a verseny, köszönet érte. A kérdésre a válasz, hogy hol találtam a versenyt: nos igazából egy másik versenyre terveztem menni, mert az jóval közelebb volt a lakóhelyemhez, de ott az utolsó napon lefújták a helyszíni nevezést. Így felmentem a futonaptar.info-ra, és ott kerestem másik terepfutó versenyt, ahol van helyszíni nevezés, így találtam rátok. Könnyen lehet, hogy jövőre is indulok, mert nagyon jó verseny volt.

Egy hiányosságot említenék: én, és még pár futó eltévedtünk, 2 km-t és negyed órát tettünk hozzá a félmaratonhoz. Ugyan volt szalagozás, de az útvonal folytatás egy vastag erdei út bal kanyaránál ágazott le jobbra felfelé, így nem vettük észre többen, hiszen egy terepfutó azért jórészt azt nézi, hogy hova lép (hiába volt egyébként jó a jelölés), így követtük a vastag erdei utat, amerre kanyarodott. Ez soha nem történhetett volna meg, ha van egy letölthető gpx track az útvonalról, amit feltölthettem volna a futóórámra, így azonnal láttam volna, ha elhagyom az útvonalat. Ezt sok versenyen előre közzéteszik, így a versenyzők le tudják tölteni, és 100% biztonsággal követni tudják az útvonalat.

Illetve egy tanács: több terepfutó versenyen megkövetelik, hogy a versenyzőnél legyen mobiltelefon, és ezt a rajtnál ellenőrzik. Esetleges sérülés, bokaficam, eltévedés esetén ez fontos lehet.

Profizmusra vall, hogy kikéritek a versenyzők véleményét, és ezáltal még jobbak akartok lenni.

Köszi még egyszer az élményt, üdv! Rüll Gábor
Bercsényi Gergő

Először is nagyon szépen köszönöm(jük) a rendezést, jól éreztük magunkat páran barátok,
 akik másodszor vettünk részt, de akik hárman a társaságunkból először, ők sem csalódtak.
 Igazán jó hangulatú, családias összejövetel a Tiétek!

Ami nagyon jó volt a tavalyihoz képest, hogy nem egyben lett elindítva a mezőny.
 Ezzel együtt a zumba is elég a kicsiknek, családoknak.

Amit én esetleg hozzátennék (8km-re vonatkoztatva):
 - Talán felesleges gesztus/energia a rajtszám választás. (Nálam pl. is jött össze, de
 abszolút nem okozott gondot.)
 - Ici-picit kevésbé üvöltő zene, a reg. pult körül alig értettük egymást, ha épp valami
 olyan szólt.
 - A regisztráció/rajtcsomag átvétel végső időpontját - legalább papíron, még ha lazán is kezelitek -
 esetleg célszerű megadni hivatalosan. (Ez sem volt gond, csak valakinek válaszoltatok ilyen
 kérdésben, ahhoz igazítottunk még mi is 15p-et.)
 - Iso frissítés lehetősége, talán a vár előtt már későn van a "terülj-terülj" asztalkám,
 helyette mindegyik frissítő pontra választás lehetősége, a vár előtt plusz szőlőcukor.
 - A célvonalon ne álljanak csatárláncot az éremosztók, mert pl. versenyhelyzet volt épp,
 így lendületből futottam át!  :)
 - Esetleg egy póló, szponzori segítséggel, más költségből faragva?

Facebookon találtam rá, szerintem más verseny eseményre érdeklődés miatt felhozta az eseményt
 tavaly. Idén pedig nem volt kérdés, hogy visszamegyünk. Jövőre talán 8 helyett 21... ;)

És még egy gondolat. Akad elég sok dolgom, de erre úgy éreztem nagyon szívesen válaszolok
 szinte azonnal, ahogy megláttam. Győri vagyok, a Győr-Lipót futáson túl, amit Földingné Judit
 szervez, amivel találkoztam győri szervezésű versenyek kommunikációban a béka hátsója alatt vannak
 hozzátok képest. Szóval köszi még1x!

üdv
 Gergő
Tadanaj Zoltán
 Hűségkártya. Jó ötlet, biztosan lenne olyan a támogatók között, akit be lehetne vonni abba, hogy aki rendelkezik ilyen kártyával, annak különböző kedvezményeket biztosítson. Csak egy ötlet, de remélem nem rossz ötlet.
 Üdvözlettel:
 Tadanaj "Tadi" Zoltán
Pádár István

Köszönöm ezt a  hozzáállást tanítani való példák vagytok számomra, én ezt akarom elérni kis településünkön úgyhogy nem kritikát hanem tanácsot kérek majd. 

Sok versenyre járok túlzás nélkül állítom hogy kevés helyen éreztük ilyen jól magunkat.  Rajtcsomag ajándék sál szuper kaja jó hangulat tombola ja és a fantasztuikus verseny ami tökéletesen lett kijelölve. Az időpont beírva megyünk ha csak nem írja felül valami. 

Sportbaráti üdvözlet: Pádár István
Kapus Márti

Nagyon szuper volt az egész verseny, tavaly 21 km futáson, idén bicivel indultam. Szerintem a facebook és internet marketinget kicsit jobban lehetne erősíteni, volt pl egy tavalyi csoport a tavalyi indulókkal, ott nem is írtak semmit az új versenyről. Hasznos lenne egy Sümeg Trail-es facebooklap, amin az összes év futna, nem külön oldalon ( pl Tihany félmaraton lapja - itt mindenről tudunk, még a szigligetiről is).

A bicis lehetőséget anyósom mondta, aki sümegi, csak utána kerestem rá. 

Valamint a verseny után jó lenne valami büfé, szivesen ittunk volna egy sört vagy fröccsöt a többi kedves versenyzővel.

A sál nagyon szép és kedves ajándék volt, köszönjük :-)

Várjuk már a következőt :-)

Tovabbi szép estét ;-)

Üdv

Kapus Márti
 Farkas Péter

A kerékpáros távon vettem részt. Nem bringáztam még Sümegen, jó élmény volt. Több társam panaszkodott arra, hogy nem volt minden kritikusabb részen útbaigazító, ezért el lehetett tévedni. Egyik emelkedőn futók futottak szembe. Az ilyen pályakeresztezés nem túl szerencsés, bár gond nem hinném, hogy lett volna vele, hiszen felfele lassan tudunk csak menni.
 A táv lehetne hosszabb, viszont edzésnek ez az 1 óra is már majdnem sok volt.

Szerintem jól lett megszervezve, a futósál meg nagyon hasznos lesz majd a hideg időkben.

Ódor János
Köszönöm a meghívást és jövőre ismét ott leszek mert nagyon tetszett minden. 

Annyit esetleg szeretnék hozzátenni hogy a kerékpárverseny pályajelölésnél volt egy-két félreérthető dolog.  A pályajelölésnél esetleg tudnék segíteni mert mi versenyzők más szemmel látjuk.

Üdvözlettel: Ódor János
 

Deák József

  Ezúton köszönöm a remek futóversenyt, ami nagyon profi módon volt megszervezve, és lebonyolítva! Élveztem minden percét, igaz19 km után a várba felfelé nem volt őszinte a mosolyom. Valóban az időpont nem a legjobb választás volt. Annak ellenére hogy tudom, vagy csak sejtem, mennyi munkával jár, szerintem nem rossz a 200-as létszám egy gyerekcipőben járó rendezvénynek! Jól van felépítve hozzátenni nem tudok, csak dicsérni tudom. Jövő évi időpontot jegyeztem,és hűség kártya nélkül is ott leszek!  Úgy gondolom hogy rövid időn belül ,egy nagy részvételi aránnyal bíró esemény lesz a Sümeg Trail ! Gratulálok, és további sok sikert kívánok!  Szia  Deák József
Bay Áron
szuper volt a verseny, a facebookon egy rövid posztban is kifejtettem, hogy kevés ilyen jól szervezett versenyen vettem részt az elmúlt években. :) Nem is tudnék olyan dolgot kimeleni, amin feltétlenül javítani kellene, profi volt minden, egyszer sem éreztem azt, hogy eltévedhetnénk.

Amitől igazán jó volt még a verseny, az a családias hangulat. Érezhető volt, hogy örömmel szervezitek és nem az anyagi haszonszerzés a cél, hanem egy közös ügy, amiért a közösség összefogott. Ezt nyilvánvalóan nagyon nehéz megőrizni, főleg ha évről évre nő a résztvevők létszáma, de ez az egyik a legnagyobb értéke az eseményeteknek.

Ugyanazzal a baráti társasággal futottunk ma a Wizz Airen és mindannyian közös egyetértéssel arra jutottunk, hogy jövőre nem indulunk el. Több alkalommal is lefutottuk és bármennyire szeretjük Budapestet, 15000 ember már elviselhetetlenül sok. Helyette terepfutásokra megyünk majd. ;)

Ha esetleg jövőre népszerűsítenétek a rendezvényt Google-ben és Facebookon, akkor szívesen segítek, 10 éve foglalkozom kattintás alapú hirdetésekkel, többek között az idei Futóexpo facebook kampányát is mi csináltuk. :)

szép estét,
Áron
Gyurcsi Emese
Köszönjük szépen a szervezést. Nekem nagyon rendben volt minden.különösen a végén a finom meleg gulyás leves, friss kenyérrel. Isteni volt. Ezt tartsátok meg mindenképpen :)

Én 2dolgot említenék meg amin lehetne változtatni, de ezek részlet kérdések:

1, a bemelegítéshez sztem a zumba nem volt túl jó. nem azért mert nem hatásos, hanem mert nincs mindenkinek jó ritmusérzéke, nem mindenki ismeri ezeket a lépéseket, elemeket, így sztem sokan ki is maradtak ebből.

Lehet a "hagyományos" forma jobban megmozgatja az embereket.

2, Hát ha lehetek nagyon nagyon őszinte. A befutóérem.hát nem egy tetszetős darab. Ezen esetleg lehetne változtatni.

Ezeken kívül szuper volt minden. A pálya, a tombola, az ebéd, stb.

Gratulálok Nektek. Jövőre találkozunk.

Üdvözlettel,Emese
Kelemen Szilvia
Mégegyszer hálás köszönet ezért a CSODÁLATOS napért.Voltam már "pár" terepfutó versenyen,de a Tiétek mindent visz.Egy javaslatom lenne: Ha az idő még melegebb lenne akkor jó lenne több helyen szivacsos frissités.-ez most elég volt.Hűségkártya jó ötlet!😃Pl.4-5 verseny után a következő féláron lenne amit dátum+ egyszerű pecséttel regisztrálnátok.át nem ruházható.Csak egy ötlet.Kívánok további sikereket a szervezésben.Remélem jövőre megint találkozunk.🏃🤗