Sümegi futók – Nagy Miklós

Ennél igazibb aktualitása nem is lehetne, hogy Miki ről írjunk, mint sümegi futóról,  hiszen a hétvégén, 2018. augusztus 10-11-én teljesítette a Khorintosz 160-as távját.

Kérdésekkel bombázni most nem nagyon lehet, inkább lopom csak az információkat a versenyről és róla.

“A Korinthosz 160 és 80 km-es futóverseny tiszteleg a legnagyobb görög klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt. Őrizni és ápolni kívánja annak szellemiségét és hagyományait!

A rendezvény több szálon kötődik a hagyományos görög versenyhez, hiszen az eredeti Korinthosz.hu verseny 81 km-es távja megegyezik a Spartathlon Athén – Korinthosz szakaszáéval.

Baja város szülöttje Türr István, aki a Korinthoszi szoros egyik tervezője, kivitelezésének résztvevője.

A verseny egyben kiváló mentális és fizikális felkészülési lehetőséget teremt a Spartathlonra, hiszen a görög verseny klimatikus viszonyai, a hosszú egyenesek monotonitás tűrése illetve az éjszakában való futás elemei megjelennek a Korinthosz[160] illetve a Korinthosz[80]-ban is!”

( forrás: http://korinthosz.hu/a-versenyrol/)

Miki így vall róla Facebook oldalán:

“Szekszárd Korinthosz 160km 20:07:01 teljesítettem kemény verseny volt nappal hőség ,éjjel párás levegő ,hajnalban szúnyogok, reggel eső😀össz.17. lettem ,milyen érzés ,szuper,hogy lehet ennyit futni erre csak az tudom mondani amit egyik imerősöm mondta, kicsit másképp vagyunk normálisak🙂🙂”
Gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük