Sümegi futók – Borbély István

Miért jó futni? Miért jó Sümegen futni? Mit adott a futás az életemhez?

– néhány egyszerű kérdés, amire őszintén válaszolnak kis városunk futói.

Borbély Istvánt kérdeztük.

“24 évig fociztam, de miután kimentem Ausztriába dolgozni, abba kellett hagynom ezt a hobbimat. A mozgást kívánta a testem, ezért 2017 januárjában elkezdtem futni.

Első érmét 3 .helyezettként a keszthelyi éjszakai 10km-es futáson szereztem, ahol 129 futó közül kaptam meg a bronzérmet jún.10-én.

Rá egy hétre pedig egy koránkelős Napfelkelte futáson Balatonakaliban már ezüstérmet hoztam.

A Vonyarci Nyargalást már bevállaltam világosban is, a 19.5 km-es távon korosztályos 1. helyezett lettem jún.24-én, meglett az arany is.

Júl-2-án pedig , két sümegi futóval, Kustos Istvánnal és Nagy Miklóssal váltóban indultunk a tatai maratonon, ahol a 3. helyet szereztük meg.

Tavaly rengeteg versenyen voltam, szinte minden hétvégén. A Sümeg trailre tavaly már nagyon készültem, főleg, ahogy egyre több dobogós helyem lett. Szerettem volna bizonyítani magamnak és a városnak is. A 21 km-n 2. lettem korosztályomban, 1.42.49 -es eredménnyel. Nagyon jó volt olyan emberek gratulációit is fogadni, akiket eddig nem is ismertem.

Idén már edzőm van, mivel többen is mondták, hogy “tehetségem” van a futáshoz. Ő havonta maximum egy versenyre enged.. Heti tervet ír elő számomra, munkabeosztásomat figyelembe véve, eszerint készülök. Célom, hogy minél jobb legyek és gyakran állhassak a dobogóra, ha majd teljesen a maximumra hoztam futástechnikámat.

Azért jó Sümegen futni, mert mindig akad társ és nagyon sokféle a terep. Futhatunk síkvidéken, dombnak fel-vagy le. Nem lehet megunni. És természetesen a harmadik Sümeg Trailen is ott leszek.”

Elolvashatod a többi futó beszámolóját is:

Kántor Kriszti, Gyalog Balázs, Zsigmond-Horváth Edina, Kasza Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük