Sümeg futói – Gyalog Balázs

Miért jó futni? Miért jó Sümegen futni? Mit adott a futás az életemhez?

– néhány egyszerű kérdés, amire őszintén válaszolnak kis városunk futói.

Gyalog Balázs így vall erről:

“Az első Sümeg Trail miatt kezdtem el futni. Akkor nem mertem benevezni, mert úgy gondoltam, hogy nem vagyok abban az edzettségi állapotban, hogy teljesíteni tudnám a közel 8 km-es távot. Így szurkolóként bíztattam a pályán lévőket, kerékpárral kísértem több ismerőst is, majd másnap végigtekertem biciklivel a rövid és hosszú táv pályáját is. A futásomhoz a motivációt a legjobb eredményt elért sümegi futó, Zsigmond Peti eredménye adta, aki 44:50 alatt teljesítette a távot. Úgy gondoltam, hogy egy kis felkészüléssel erre én is képes vagyok, és még aznap elhatároztam, hogy jövőre 2017-ben én is indulok. Bizonyítani akartam önmagamnak, hogy meg tudom csinálni. El is kezdtem az edzéseket májusban, nagyjából heti 2* futottam eleinte 4, majd 5 és 7 km-eket. Nyár végéig párszor lefutottam a verseny távját, és sohasem sikerült 40 perc alá kerülnöm, de 41 perc alá is csak egyszer. Az álomcélom a versenyre a 40 perc alatti idő volt, de a 41 perccel is megelégedtem volna. Nagyon boldog voltam, mikor a célon áthaladva 38:52-t mutatott az időmérő. Ezzel abszolút 4. helyet szereztem meg, 40 mp-el lemaradva a dobogóról. De abszolút nem bánkódtam, mert a saját magamtól elvárt teljesítményt bőven túlszárnyaltam.

Legnagyobb sikerem 3 héttel a Sümeg Trail után egy cserszegtomaji futás volt, ahol 7km-en abszolút ötödik, de kategória első lettem, így mindjárt az első dobogós helyezésem annak a legfelső foka volt. Bár a sümegi 4. helyet sokkal értékesebb eredménynek gondolom azóta is.

Azóta nincs konkrét célom, csak annyi, hogy a sport maradjon meg az életemben, jól érezzem magam futás közben, élvezzem a természetet, és az egy két verseny adta remek hanglatot.

Egészségügyben dolgozóként különösen tudom, hogy az ember addig él teljes életet, míg rendszeresen mozog. Bízom abban, hogy így sokáig egészséges maradhatok.

Imádok Sümegen élni, és futni is. A fenyves, a vár, a Fehérkövek, a Tik-hegy mind-mind remek helyek. Bárhol is futok, mindig ez a csodálatos vár látványa tárul elém. Mennyi ember örülne, ha itt lakhatna! Nekem ez megadatott, ezért boldog vagyok, és szeretném minél tovább élvezni.

Amíg csak lesz Sümeg Trail, én mindig indulni szeretnék. Azóta is bánom, hogy nem indultam az első versenyen, biztosan végig vitt volna a versenyhangulat.”

Egy másik sümegi futó, Kántor Kriszti írta: “Hogyan kezdődött?…

2 thoughts on “Sümeg futói – Gyalog Balázs”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük