Kulisszatitkok – Sümeg Trail II.

Már csak egy hét van hátra a versenyig, sűrűsödnek a tennivalók. Néhány szervezési dolgot elárulok, hogy lásd, nem egyszerű a dolgunk.

156 online jelentkezőnk van eddig, így  nagy dilemma, hogy hány főre lőjjük be a versenyt. Jó lett volna csak online rendezni, úgy könnyebb, de aztán bevállaltuk a helyszíni nevezést is.

A befutóérmek darabszámát már jó előre meg kell mondanunk, hiszen itt készítí nekünk egy kézműves, Rózsa Béla, Sümegen, Neki anyagot kell hozzá vásárolni, ami nem mindegy, hogy mennyi. Először 500 főben limitáltuk a versenyt, de aztán úgy láttuk, nem lesz annyi, így 300 db-ot rendeltünk meg. A nyertesek éremszáma fix, akárhány induló van, 30 db helyezettünk lesz. De mennyi legyen a befutó?

Ugyanígy nagy kérdés a rajtszám mennyisége. Kategóriánként hányan fognak indulni? Mennyi legyen? 150 darabot kértünk mindegyikből.

Idén chippel mérünk, mert tavaly nagyon munkaigényes volt a kézi adminisztráció és volt is belőle tévedés, amit remélhetőleg jól kezeltünk utólag. A szolgáltatót már januárban lefoglaltuk, mert a nem horribilis áron dolgozók hamar elkelnek. Van az időmérésnek egy fix összege, a résztvevők számától független (itt százezer forintos nagyságrendben gondolkodjatok). És a verseny előtt másfél héttel meg kell mondani, kategóriánként, hogy mennyi chippet kérünk. A chip darabonként 200 Ft, ami nem sok, de ha a nyakadon marad 100 db, akkor…  325 lett, biciklisekkel együtt.

Nyaksál… Sokat filóztunk rajta, hogy legyen-e póló, mert sok helyen azt adnak.  de aztán úgy döntöttünk, hogy a nyaksál praktikusabb. Többféleképpen lehet használni, uniszex, uniméret , ja és olcsóbb is. Kitaláltuk, hogy ezt adjuk a várban és akinek nincsen, az nem futott fel. Tavaly ugyanis a szájbarágás ellenére is volt olyan, aki “elfelejtett” felmenni. Igen, de ismét a szokásos kérdés: hány darab? Itt is maradtunk a 300-nál. A beszerzése megint érdekes volt. Írtam nagy cégeknek (Decatlon, Intersport), hogy ez megy ezt rendezzük, tavaly ez meg ez volt, tudnak-e adni vagy legalább beszerzési áron odaadni sálat. Sokan nem válaszoltak, Decatlon írta , hogy ők csak nagy szervezeteket támogatnak. Hurrá! Mi sajnos nem vagyunk nagyok, de köztük volt egy név, ami reményt adott: Máltai Szeretet- szolgálat. Van Sümegen, segítőkész ismerős is van szerencsére, így sikerült megszerezni (igaz, még nincs nálunk) beszerzési áron a sálakat. 

És akkor vannak még egyéb dolgok, ha lesz egy kis szusszanyásni időm, azt is megírom egy következő bejegyzésben. 

Iván Anita

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük