Sümegi futók – Kasza Gábor

Miért jó futni? Miért jó Sümegen futni? Mit adott a futás az életemhez?

– néhány egyszerű kérdés, amire őszintén válaszolnak kis városunk futói.

Kasza Gábor így mesél róla:

“Régen nagyon nem szerettem futni, nem is értettem az embereket, miért jó ez nekik, miért nem pihennek..

Aztán ,  mert véletlenek ugyebár nincsenek és hát a lányoknak kamasz fejjel nehéz nemet mondani, így kénytelen voltam pár alkalommal elkísérni a volt barátnőmet egy-egy futóversenyére, vagy pár szórakoztató km-re. Az elején csak biciklivel tartottam vele a tempót, de később én is megpróbáltam, immáron kerekek nélkül , mondanom se kell, esélyem sem volt..Viszont elkezdtem élvezni a mozgást. Előtte sosem sportoltam, nem is nagyon érdekelt.
Sümeget rendkívül jó helynek tartom a hobbifutásra és a versenyekre is, hisz rendkívül változatos a domborzata, ezen kívül vannak szuper erdei utak, amiket a legjobban élvezek, de azért aszfalton, vagy a focipálya körül is nagyon jókat lehet futni.
Tavaly előtt kitaláltuk a barátokkal, hogy benevezünk a veszprémi Spartan Race-re, ami megadta a motivációt, hogy fejlesszem a teljesítményem, így hetente többször is kimentem terepre.
Az első komolyabb futós célomat tavaly május elején értem el, amikor 10km-et mentem egyhuzamban, eszméletlenül jó érzés volt, pont a Fehér kövek kilátónál lett meg, így utána kigyönyörködhettem magam.
Idén már több versenyen is indultam, 2 3. helyet szereztem , de a lényeg , hogy mindegyik versenyre a barátaimmal mentem és ők is szép eredményeket értek el.
Sajnos  eddig még nem sikerült részt vennem egyik Sümeg Trailen sem, de idén mindenképp indulok, főként azért, mert márciusban rákeveredtem az erdőben a 21km-es pálya útvonalára és sikerült teljesítenem. Ez volt az első félmaratonom, eszméletlenül jó érzés volt és rá egy hónapon belül, igaz más útvonalon, de megismételtem a távot. Viszont ezek nem verseny keretein belül zajlottak, úgyhogy szeptember 8-án mindenképp a 21-es távot választom .
Remélem ott találkozunk 😉

Ha a névre kattintasz, elolvashatod Kántor Kriszti, Gyalog Balázs és Zsigmond- Horváth Edina mit írt erről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük